De vakantie is voorbij, de zomerpret is zo goed als over en het gewone leven is weer begonnen. En dat is niet altijd leuk, we feel you. Maar het positieve van dit alles: dit is het perfecte moment om ruimte te maken in je kledingkast voor een stapel nieuwe shirts. Alleen welke shirts zijn nou oké om te dragen op de werkvloer? En in welke shirts kun je je baas beter niet onder ogen komen?

de do's en dont's voor zakelijke shirts

Laten we vooropstellen: de ene organisatie is de andere niet. Waar je bij het ene bedrijf gedwongen in vierdelig grijs pak bij die stoffige meeting met je suffe collega's moet verschijnen, mag je bij het andere bedrijf vooral lekker jezelf zijn met je vegan avocadotoast in je artistieke kloffie. Kijk dus vooral even naar de dresscode binnen de muren van jouw kantoorpand. Tegenwoordig is er al best veel geoorloofd, maar om het je toch iets makkelijker te maken hebben we dit handige lijstje. Dit zijn, bij alle bedrijven waar die dresscode ergens tussen vierdelig pak en artistieke kloffie inzit, de algemene do's en don'ts voor je werkshirt:

do's voor je werkshirt:

  • De polo: De polo is de perfecte combinatie tussen netjes en casual. Ga voor chic met Lacoste, hip met Lyle & Scott of nonchalant met Jack & Jones.
  • Het overhemd: Misschien wat voor de hand liggend, maar het witte overhemd is altijd goed. Combineer 'm met een van onze ondershirts.
  • Het nette T-shirt: Mag het wat informeler? Dan kun je prima een net shirt aantrekken. Kijk bijvoorbeeld eens bij merken als Hugo Boss.

don'ts voor je werkshirt:

  • Te grote merklogo's: Speel op safe en kies een subtiel logo. Je bent geen reclamebord. Tenzij je juist voor dat merk werkt, natuurlijk.
  • Ongestreken shirts: Doe maar niet. Het minste wat je kan doen is je shirt fatsoenlijk strijken voordat je de deur uitloopt.
  • Te blote kleding: Skip alles waar 'te' voor staat. Dat geldt ook voor te blote kleding. Bewaar je tanktops, spaghettitops en diepe V-hals bij twijfel voor thuis.
  • Brutale prints en teksten: Je vrienden vinden het fantatisch, je collega's niet altijd: shirts met opvallende prints of schunnige teksten.

Misschien wel de allerbelangrijkste tip die we kunnen meegeven bij het uitzoeken van werkkleding: wees jezelf. Dan straal je ook meer zelfvertrouwen uit op de werkvloer. Wie weet is die promotie dan wel dichterbij dan je denkt ;).