Gaatjes in shirt: hoe komen ze er en hoe te repareren?

Gaatjes in je shirt: iedereen heeft ze wel eens gehad en weet hoe extreem irritant ze zijn. En het gekke is nog wel dat die kleine gaatjes in een T-shirt zo, pats, boem, uit het niets lijken te ontstaan. Wij gingen op onderzoek uit en hebben het mysterie ontrafelt. Zo ontstaat jouw gaatjes T-shirt en zo kun je een gaatje in je T-shirt repareren!

gaatjes in shirt

hoe komen gaatjes in T-shirt?

Maar hoe komen die gaatjes in je T-shirt? Dacht je dat jouw kledingkast ‘s nachts verandert in een vakantieoord voor motten en andere enge beestjes? Ieks, nee, dat is gelukkig niet het probleem bij een gaatjes shirt. Denk er maar eens over na dat het vooral gaat om gaatjes onderaan je T-shirt bij je buik. Dit komt door niks minder dan een schurende riem, je autoriem, het aanrecht, je bureau of gewoon door de knoop of rand van je jeans zelf. Gaatjes onderin je shirt ontstaan dan snel, omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van een dunne single jersey stof, oftewel de stof is geweven van één draad. Et voilà, zo heb je al snel een gaten shirt.

gaatjes in shirt voorkomen

Nu je antwoord hebt op de vraag: waarom ontstaan gaatjes in je shirt?, ben je vast ook benieuwd hoe je ze kunt voorkomen. Je kunt natuurlijk nooit meer een riem dragen of in het ergste geval überhaupt nooit meer een broek dragen, maar die ideeën om gaatjes in een shirt tegen te gaan zijn nou niet helemaal ideaal (en een beetje gek). Al bestaat er geen magische oplossing om gaatjes onderin een shirt helemaal te voorkomen, wat je in ieder geval wel kunt doen is kiezen voor goede kwaliteit T-shirts van dikkere stoffen én van betrouwbare merken. Kost soms wat, maar dan heb je ook wat.

gaatje in shirt repareren

Is het kwaad al geschied? Dan is er nog maar een oplossing: het gaatje in je T-shirt repareren. Daarvoor hebben we een goede tip, want met een strijkijzer en wat vliesofix kom je een heel eind. Misschien zijn de gaatjes in het T-shirt niet weg, maar kleiner worden ze met dit stappenplan voor een gaatje in je T-shirt repareren wel:

  1. Keer je shirt binnenstebuiten en leg hem met het gaatje zichtbaar op een strijkplank.
  2. Maak het gaatje zo klein mogelijk door de stof met je vingers tegen elkaar te duwen.
  3. Leg een groot genoeg stukje vliesofix op het gaatje.
  4. Leg een (pers)doek over de vliesofix en spuit deze nat op de plek van de vliesofix.
  5. Zet je strijkijzer tien seconden op het gaatje zonder deze te bewegen.
  6. Keer je shirt weer om en je missie ‘gaatje in je shirt repareren’ is volbracht!

Is je gaatjes shirt echt niet meer te redden? Dan is een nieuw T-shirt die nog wel helemaal heel is de oplossing. Check onze collectie herenshirts of damesshirts.

shop shirts

onze shops