Heren opgelet: dit zijn de trends voor najaar 2022

Bezig met laden...

Het najaar is begonnen – en dat merk je. Wind, kou, miezerweer en enorm veel zin om je allerwarmste sweater of hoodie uit de kast te trekken: dan weet je dat het tijd wordt om je zomershirts in te ruilen voor wintershirts. Het liefst doe je dat natuurlijk volgens de laatste trends. Dan zit je hier goed, want wij als shirttrendwatchers vertellen je alles over de modetrends voor de herfst en winter van 2022/2023.

trend 1: zachte natuurkleuren

De trend die er dit najaar bovenuit springt is de trend van de zachte, natuurlijke kleuren. Deze trend zie je trouwens bij mannen én vrouwen, dus je kunt zelfs lekker matchen met je wederhelft. Saai? Zeker niet! Je hebt namelijk genoeg variatie tussen bruin, beige, gebroken wit, donkergroen, lichtgrijs en alle tinten daartussenin.

trend 2: diepe blauwtinten

Ook de kleur blauw ga je deze herfst en winter vaak terugzien. Nou is dat op zich niet zo vreemd, want hallo, blauw is nou eemaal een van de populairste kleuren voor herenshirts. Maar dit najaar is de kleur dieper en intenser dan ooit. Dat geldt zowel voor de donkerblauwe als felblauwe soorten shirts, sweaters en hoodies.

trend 3: ton sur ton logo's

Waar we vorig jaar vaak 'hoe groter, hoe beter' riepen, zijn de logo's anno 2022 wat minder aanwezig. Een trend die je veel ziet is ton sur ton: het shirt heeft een basiskleur en het logo daarop een net iets andere kleurtoon. Die kleurtoon past dan weer perfect bij de basistoon, waardoor een groot logo ineens een stuk subtieler is.

trend 4: duurzaam

De duurzame shirts trend is niet nu pas opgepiept. Maar we merken wel dat duurzaamheid in de herfst en winter van 2022/2023 een nog grotere rol speelt dan het al deed. Steeds meer merken kiezen voor een vervaardiging van bijvoorbeeld organisch katoen, gerecycled polyester of bamboe. Mooi, toch?

In deze vier trends loop jij er najaar 2022 niet alleen warm, maar ook nog eens hip bij. Krijg je spontaan zin om een nieuw shirt met lange mouwen, sweater of hoodie te kopen? Die hebben we op shirts.nl voor je.

verder naar herenshirts

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops