Oei! Uit onderzoek blijkt dat vrouwen het fenomeen ‘shirt onder overhemd’ één van de grootste afknappers vinden. Hoe praktisch een T-shirt onder een hemd dus kan zijn, bijvoorbeeld om die nare gele okselvlekken te voorkomen, een flinke modemisser ligt op de loer. Weet jij hoe het heurt? Check deze do’s en don’ts voor de etiquette van een T-shirt of hemd onder je overhemd!

shirt onder overhemd

hals: v-hals of ronde hals onder overhemd?

De hals van een T-shirt is een belangrijke factor voor het bepalen welk shirt je onder je overhemd draagt. Draag je een stropdas bij je hemd, dan is-ie dus hoog gesloten en kun je het best een ronde hals kiezen. Let er dan wel op dat de boord niet te dik is, want dit schijnt door. Veel mannen dragen hun overhemd tegenwoordig ook lekker casual, met een paar knoopjes open. Dan is een T-shirt met v-hals weer beter.

  • Do: Houd rekening met de manier waarop je een overhemd draagt.
  • Don’t: Een T-shirt met ronde hals en de bovenste knoopjes van je overhemd open. Nee. Gewoon niet doen.

lengte: lange of extra lange T-shirts onder overhemd?

Als je een shirt onder je overhemd draagt, is deze dus het liefst onzichtbaar. Dat betekent dat-ie ook in de broek moet. Draag je een te lang shirt onder je blouse, dan krijg je van die lelijke bobbels aan de achterkant als je ‘m in je broek doet, maar een te kort shirt dat de hele dag uit je broek floept is nóg irritanter.

  • Do: Lange T-shirts onder je overhemd, net iets langer dan normaal (5 centimeter).
  • Don’t: Extra lange T-shirts voor onder je overhemd.

kleur: witte of gekleurde T-shirts onder overhemd?

De kleur van je ondershirt is afhankelijk van de kleur van je overhemd. Zoals je begrijpt, is paars onder wit niet echt de beste combi (tenzij je carnaval gaat vieren). De vuistregel: match je shirt met je blouse, en je zit altijd goed. Printjes zijn een no-go, en wit is altijd safe. De beste witte T-shirts voor onder een overhemd vind je op shirts.nl.

  • Do: Witte basic T-shirts of hemden voor onder je overhemd.
  • Don’t: Felle kleuren (tenzij ze matchen met je blouse) en prints.            

model: mouwloos of met mouwen onder overhemd?

Een ondershirt wordt meestal gedragen omdat alleen een overhemd te koud is, of om een duurder overhemd te beschermen tegen gele zweetvlekken. Een T-shirt met korte mouwen is hiervoor perfect geschikt en dient beide doelen, en een mouwloos shirt is dus niet handig omdat-ie geen okselzweet opneemt. Daarnaast is zo'n doorschijnend hemd onder een overhemd ook gewoon heel erg onaantrekkelijk.

  • Do: T-shirt met korte mouwen onder je overhemd.
  • Don’t: Mouwloos of lange mouwen (die komen onder je de mouwen van je overhemd uit).

Kom je er nu achter dat je keihard nieuwe T-shirts voor onder je overhemd nodig hebt? Bij ons vind je alle basic T-shirts die je zoekt.

verder naar basic shirts