x

wintersale - tot 30% korting op al je favoriete merken.

T-shirts opvouwen en opbergen als een pro

Ben je de chaos in jouw kledingkast zat en wil je eens écht netjes je T-shirts opvouwen en opbergen? Wij geven je drie manieren voor shirts vouwen die net even anders zijn dan we van onze ouders geleerd hebben. We beloven je: met deze manproof tips is deze rotklus zo gebeurd en liggen je T-shirts nog voor je het doorhebt opgevouwen in de kast.

T-shirts opvouwen

1. T-shirt opvouwen à la Marie Kondo

Opruimgoeroe Marie Kondo heeft overal tips & tricks voor, ook voor shirts opvouwen dus. Je kunt deze methode versimpelen door de laatste stappen weg te laten en houdt dan een iets groter 'pakketje' over.

 

stap 1. Leg het T-shirt horizontaal uitgevouwen voor je neer op tafel met de boord links en de onderkant van het shirt rechts.
stap 2. Vouw de onderkant van de stof (rechterkant van het shirt) horizontaal tot de boord en vouw de mouw dubbel.
stap 3. Vouw de bovenkant van de stof (linkerkant van het shirt) hier horizontaal overheen en vouw ook deze mouw dubbel.
stap 4. Vouw de linkerkant van de stof (bovenkant van het shirt) hier verticaal, net niet tot het einde van het T-shirt, overheen.
stap 5. Vouw de linkerkant van de stof hier nogmaals in twee delen verticaal overheen.
stap 6. Je T-shirt opbergen kan door deze kleine pakketjes te stapelen, maar ook door ze horizontaal naar beneden in je la op te bergen, zodat je 's ochtends makkelijker een shirt uit de stapel trekt.

2. shirt opvouwen met karton

Je T-shirt vouwen met een hulpmiddel? Karton of een speciale vouwplank is een ideale oplossing voor mannen die, tja... niet dat fingerspitzengefühl hebben.stap 1.
Maak of koop eerst een vouwplank. Zorg voor twee identieke, brede middenstukken in de vorm van een opgevouwen T-shirt, een even lange smalle linkerzijkant en een identieke, smalle rechterzijkant die in het midden en aan de onderkant aan elkaar geplakt zitten.
stap 2.
Leg het shirt op de kop uitgevouwen op de vouwplank met de boord aan de bovenkant.
stap 3. Klap het karton of de plank zowel rechts als links dicht om de rechtermouw en linkermouw op te vouwen.
stap 4. Klap nu ook het karton aan de bovenkant dicht en je missie 'T-shirt opvouwen met een hulpmiddel' is voltooid. Net als bij de manier hierboven kun je de shirts horizontaal naar beneden in je la opbergen.

3. T-shirt vouwen als een ninja

De ninja-manier is iets moeilijker, maar wel het allersnelst. Oefening baart kunst en als je 'm eenmaal door hebt, liggen je shirts zo opgevouwen in je kast.stap 1.
Leg het T-shirt horizontaal uitgevouwen voor je neer op tafel met de onderkant van het shirt rechts en de boord links.
stap 2. Stel in gedachten twee lijnen voor: een in de breedte door het midden (verticaal) en een in de lengte aan de rechterkant van de boord naar beneden (horizontaal).
stap 3. Pak de stof met je linkerhand vast op het punt waar de lijnen elkaar kruisen.
stap 4. Pak de stof tegelijkertijd met je rechterhand vast op het punt naast de boord.
stap 5. Vouw met je rechterhand de stof naar de onderkant van het T-shirt en houd ook dit stuk stof vast.
stap 6. De stof die je in je linkerhand nog vasthebt vouw je naar je toe en schud je recht.
stap 7. Leg het shirt op de kop voor je neer met de overgebleven mouw naar boven gericht.
stap 8. Vouw het pakketje middendoor over de nog niet opgevouwen mouw and you're done!

Met deze drie tips kun jij binnenkort T-shirts opvouwen en opbergen als een pro. Eerst nieuwe T-shirts nodig? Ga dan rechtstreeks door naar onze heren- of damesshirts.

onze shops