x

Wegens drukte bij PostNL kan het zijn dat je pakketje wat langer onderweg is dan normaal.

Van katoen tot bamboe: welke T-shirt stof kies jij?

Dat shirts er in alle maten en soorten zijn, hoeven we je vast niet uit te leggen. Maar weet je ook al wat het verschil is tussen de verschillende T-shirt stoffen? Om jouw keuze nog makkelijker te maken hebben we de populairste materiaalsoorten en leukste herenshirts onder elkaar gezet: van katoen tot microfiber en bamboe. Welke stof kies jij voor je T-shirt?

T-shirt stof Brunotti

1. 100% katoenen T-shirts

Met een honderd procent katoenen T-shirt kies je voor een sterk materiaal dat vocht opneemt en fris aanvoelt. En zoals je op onze materiaalpagina katoen leest, kunnen 100% katoenen shirts als deze van Brunotti de meeste was- en strijkbeurten wel aan.

Brunotti 100% katoenen shirt oranje

2. stretchkatoenen T-shirts

Aan stretchkatoenen T-shirts is elastaan toegevoegd en daarom kreuken ze minder snel dan katoenen shirts. Dat komt goed uit, want katoen elastaan T-shirts houden ook minder van de droger. Deze shirts van merken als Emporio Armani zijn aansluitend en benadrukken die spierballen van je ;).

Emporio Armani stretchkatoen shirt wit

3. katoen polyester T-shirts

Katoen en polyester zijn twee totaal verschillende materiaalsoorten en daarom wordt bij katoen polyester shirts het beste van beide werelden gecombineerd. Terwijl katoen natuurlijk is en vocht opneemt, is polyester synthetisch, vochtafstotend en een stuk gladder. Lekker zacht dus, dit Superdry shirt!

Superdry katoen polyester shirt blauw

4. Pima katoenen T-shirts

We zijn er nog niet: ook Pima katoen is een katoensoort. T-shirts van Pima katoen zijn nog sterker, kwalitatiever, duurzamer en comfortabeler. Genoeg redenen om meer te lezen over wat Pima katoen is en vervolgens een Pima katoenen shirt zoals deze in huis te halen.

Muchachomalo pima katoen shirt zwart

5. microfiber T-shirts

Microfiber shirts zijn gemaakt van polyester, polyamide of nylon met elastaan en worden vooral gedragen tijdens het sporten. Deze T-shirt stof zit als een tweede huid om je lichaam, droogt snel en kreukt nauwelijks. Ga je gelijk voor dit Björn Borg shirt of check je eerst alle informatie over microfiber?

Björn Borg microfiber shirt blauw

6. bamboe T-shirts

Bamboe shirts zijn de modewereld ingeslopen en mogen er wat ons betreft nog lang blijven. Dit bamboe T-shirt voor heren van Alan Red, maar ook onze andere shirts van bamboe zijn aardig duurzaam en houden je de hele dag fris. Er zijn zoveel meer voordelen die we hier niet kwijt kunnen en daarom is het zeker de moeite waard om meer te lezen over het materiaal bamboe.

Alan Red bamboe shirt wit

Zo, besloten welke stof je voor jouw T-shirt wilt? Kies je favoriete herenshirt en bestellen maar!

verder naar heren shirts

onze shops