x

sale is in volle gang - tot 50% korting op je favoriete merken

materiaal: bamboe

Bamboe is hip: tegenwoordig lijkt alles ervan gemaakt. En dat is alleen maar goed, want bamboe komt op natuurlijke wijze van een bamboeplant en is daardoor een stukje duurzamer. Daarna wordt dit mooie materiaal gesponnen tot bamboegaren en kun je er kledingstukken, zoals een shirt van maken.

voordelen bamboe

De voordelen van bamboe zijn bijna eindeloos te noemen en dat verklaart waarom iedereen groot fan is. Naast dat bamboe een stukje duurzamer is dan bijvoorbeeld katoen, is bamboe ook ontzettend sterk. Zo weet je zeker dat je niet elke maand nieuwe shirts hoeft in te slaan. Daarbij heeft bamboe antibacteriële en temperatuurregulerende eigenschappen, zodat jij je in een bamboe T-shirt de hele dag fris en fruitig voelt. Daardoor wordt een bamboe shirt zelfs voor dames aangeraden tijdens de bevalling. Maar ook in de winter past deze stof zich aan en houdt jouw bamboe shirt je warm.

nadelen bamboe

Hoewel bamboe dus op een duurzame wijze groeit, valt er wat betreft het productieproces (helaas!) nog wat te verbeteren. Bij het het oplossen van bamboebladeren en bamboehout worden soms aggressieve chemicaliën gebruikt en da's dan weer een beetje jammer.

bamboe wassen en strijken

Om de nadelen van bamboe te compenseren kun je (onder)kleding van bamboe wat kouder wassen. De antibacteriële eigenschappen van deze stof zorgen ervoor dat je shirt van bamboe al snel fris en schoon wordt, zelfs al op 30 graden. Hetzelfde geldt voor het strijken en drogen van je bamboe shirt. Bamboe is kreukvrij, vormvast, antistatisch en het droogt snel, dus een droog- of strijkbeurt is eigenlijk niet eens nodig.

aanbod op shirts.nl

Bamboe shirts: waar zijn ze te koop? Nou, bij ons dus! We hebben steeds meer merken in ons assortiment met bamboe T-shirts. Shop het hier:

bamboe shirt heren
bamboe shirts dames

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops