materiaal: katoen

Bezig met laden...

Een (stretch)katoenen shirt; onze voorvaderen waren niet anders gewend, en zoveel misten ze ook niet. Katoen groeit uit de zaden van de katoenplant en wordt vervolgens tot draden gesponnen tot kleding, zoals een katoenen T-shirt. Sterker nog: de meeste shirts zijn zelfs gemaakt van katoen en wij begrijpen wel waarom!

voordelen katoen

Katoen is in al zijn degelijkheid een flink sterk en slijtvast materiaal. Katoen kan prima tegen een stootje, zoals een hete wasmachine of een strijkbout. Daarnaast is katoen goed warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend; wat toch behoorlijk fijne eigenschappen zijn voor kleding. Op die fronten heeft een stretch katoenen shirt een streepje voor op haar synthetische concurrenten en zo heb je gelijk het voordeel van katoen vs polyester te pakken. Naast dat katoen zulke krachtige eigenschappen heeft, voelt een katoenen T-shirt ook nog eens lekker zacht en stevig aan.

nadelen katoen

Om de eigenschappen van katoen en dat met die hete wasmachine even te nuanceren: let wel op het feit dat katoen de neiging heeft te krimpen als het aan te hoge temperaturen wordt blootgesteld. Ook heeft een katoenen shirt de neiging om snel te kreuken.

katoen wassen en strijken

Katoen is dus sterk genoeg voor een hete wasmachine, maar kan wel krimpen. Kijk dus goed op het label om te zien hoeveel graden jouw katoenen T-shirt krimp-wise aankan. Over het algemeen zit je bij een katoenen shirt op 40 graden goed. Dus als jij je afvraagt: krimpt katoen op 60 graden? is ons antwoord ja, dit kan wel. Katoen strijken is dan weer makkelijker, want wie de labels checkt zal erachter komen dat het meeste katoen warm gestreken kan worden. Om zeker te weten dat je katoen op de juiste manier wast en strijkt, hebben wij bij elk shirt online een wasadvies toegevoegd.

stretch katoen

Aan sommige katoenen kleding is een beetje stretch toegevoegd, bijvoorbeeld in de verhouding 95% katoen, 5% elastaan. Je ziet het vooral terug bij aansluitende slim-fit of body-fit shirts. Stretch katoen zorgt voor een aansluitende pasvorm rondom je lichaam en eventuele spierballen. Het nadeel is dat stretch een tikkeltje minder goed tegen een hete wasmachine en warme strijkbout kan. Maar als het goed is heb je die strijkbout ook niet vaak nodig: stretch katoen kreukt namelijk minder dan 100% katoen.

aanbod op shirts.nl

Van alle merken die we verkopen, hebben we genoeg katoenen T-shirts en shirts van stretch katoen in ons assortiment. Shop het hier:

katoenen shirts heren
katoenen shirts dames
katoenen shirts jongens

stretch katoenen shirts heren
stretch katoenen shirts dames
katoen polyeseter shirts heren

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops