alles over shirts materialen

Het kopen van een T-shirt: daar komt een hoop bij kijken. Merk, kleur, prijs en maat, bijvoorbeeld. Maar waar veel mensen overheen kijken is het materiaal waarvan het gemaakt is. Zonde eigenlijk, want er valt veel te kiezen en eigenlijk zou de keuze van materiaalsoort aan de basis moeten staan van de keuze voor de shirts die je koopt. Misschien hou je van het frisse, stevige gevoel van een katoenen shirt. Misschien gaat je voorkeur uit naar de zachtheid van modal, of past een sport-friendly microfiber shirt goed bij je.

We hebben de meest voorkomende materialen van T-shirts voor je op een rijtje gezet, zodat je voortaan een weloverwogen keuze kunt maken.

katoen

Katoenen en stretch katoenen kleding; onze voorvaderen waren niet anders gewend, en zoveel misten ze ook niet. Katoen is in al zijn degelijkheid een flink sterk en slijtvast materiaal. Het kan tegen een stootje, zoals een hete wasmachine of een strijkbout.

 >> meer over katoenen T-shirts

pima katoen

Pima (of Supima) katoen is de zachtste en sterkste soort katoen. Het is een katoensoort met extra lange vezel en heeft de mogelijkheid om veel vocht op te nemen. De lange vezel maakt een fijne weving en daarmee een prachtige kwaliteit mogelijk.

 >> meer over pima-katoenen T-shirts

microfiber

Microfiber is een duurzame, synthetische mix van polyamide en elastaan (ook wel: spandex), bestaande uit een hele fijne draad. Leuk feitje, ondanks dat je je er waarschijnlijk niks bij kunt voorstellen: de diameter is eenduizendste van een mensenhaar.

 >> meer over microfiber T-shirts

bamboe

Bamboe is hip: tegenwoordig lijkt alles ervan gemaakt. En dat is alleen maar goed, want bamboe komt op natuurlijke wijze van een bamboeplant en is daardoor een stukje duurzamer, maar ook frisser en sterker.

 >> meer over bamboe T-shirts