materialen

materiaalinformatie
Het kopen van een T-shirt: daar komt een hoop bij kijken. Merk, kleur, prijs en maat, bijvoorbeeld. Maar waar veel mensen overheen kijken is het materiaal waarvan het gemaakt is. Zonde eigenlijk, want er valt veel te kiezen en eigenlijk zou de keuze van materiaalsoort aan de basis moeten staan van de keuze voor de shirts die je koopt. Misschien hou je van het frisse, stevige gevoel van een katoenen shirt. Misschien gaat je voorkeur uit naar de zachtheid van modal, of past een sport-friendly microfiber shirt goed bij je.  

We hebben de meest voorkomende materialen binnen shirts.nl voor je op een rijtje gezet, zodat je voortaan een weloverwogen keuze kunt maken.

katoen
Katoenen kleding; onze voorvaderen waren niet anders gewend, en zoveel misten ze ook niet. Katoen is in al zijn degelijkheid een flink sterk en slijtvast materiaal. Het kan tegen een stootje, zoals een hete wasmachine of een strijkbout.

 >> Meer over katoenen T-shirts.

stretchkatoen
Stretchkatoen is in vrijwel alle gevallen met katoen omsponnen elastan. Vaak is de verhouding 95% katoen en 5% elastan. Deze katoenvariant wordt meestal gebruikt voor T-shirts met een slim- of bodyfit. Elastan is namelijk ontzettend elastisch. 

  >> Meer over stretch T-shirts

pima katoen
Pima (of Supima) katoen is de zachtste en sterkste soort katoen. Het is een katoensoort met extra lange vezel en heeft de mogelijkheid om veel vocht op te nemen. De lange vezel maakt een fijne weving en daarmee prachtige kwaliteit mogelijk. 

 >> Meer over pima-katoenen T-shirts

onze shops